Amazingworld Swampy

Hi, ik heet Swampie.

Ik ben een vleesetende plant, ik eet graag vliegen, muggen en andere kleine insecten. Vooral muggen vind ik erg lekker!
Zal ik je voorstellen aan 3 van mijn familieleden? Ik heb officieel meer dan 750 broertjes/ zusjes en neefjes en nichtjes.

Dionaea Muscipula

Dit is de venusvliegenvanger, zijn bladeren lijken op kleine mondjes met tanden. Een mug of vlieg ruikt de lekkere zoete geur van het blad. Door de sprietjes voelt de venusvliegenvanger als er kleine insecten over zijn blaadjes heenlopen. Als het insect op het blad zit dan BOEM! Snel klapt hij zijn “mond” dicht. Binnen 2 tot 10 dagen heeft hij het insect opgegeten.
Swampy Amazingwolrd

Drosera Capensis

Ken je de Kaapse zonnedauw al? Deze plant vangt insecten met zijn kleverige blaadjes. De insecten plakken er gewoon aan vast. Hebbes! Hoe meer het insect beweegt, hoe meer de kleverige afscheiding op de plant komt. De plant rolt het blad om de prooi heen. Mmmhhh wat een lekker maaltje!
Swampy Amazingwolrd

Sarracenia Maroon

De trompetbekerplant lokt insecten met de geur van nectar. Als een insect op de gladde glijbaan gaat zitten, dan is de kans groot dat het insect in de beker glijdt. Zoef! Ze komt nooit meer uit de beker en wordt ze langzaam opgegeten. De insect is voeding voor de plant! YUMMIE!
Swampy Amazingwolrd
Logo Swampworld

PRODUCTEN

has been added to your cart.
Checkout