Desertworld Taco

Hola! Soy Taco

Voor onze Nederlandse vrienden, ik ben Taco. Welkom in onze woestijn wereld! Ik ben een prikkende plant, namelijk een cactus. Auw! Ook al kunnen mijn naalden prikken en steken, ik vind dat ik de ideale plant ben! Ik heb namelijk heel weinig water en verzorging nodig, je hoeft mij alleen een beetje liefde te geven. Qua temperatuur houd ik van koud en warm, want brrrr in de woestijn kan het ’s nachts ook heel koud zijn. Een aantal van mijn nichtjes geven elk jaar gekleurde bloemetjes. .

Mag ik je voorstellen aan mijn familie en vrienden?

Crassula

Hey, Cas de vetplant hier! Ik ben echt een stoere woestijnplant. Weet jij waar ik mijn water opsla? In mijn vlezig bladeren, door de vetlaag op mijn bladeren verdamp ik weinig water. Je kunt mij het beste pas water geven als de grond goed droog is. Krijgen mijn bladeren rimpels? Dan lust ik weer een slokje water en meestal binnen 1 dag zijn mijn rimpels weg.

Äloe Vera

Aangenaam Äloe Vera, je mag mij ook Vera noemen. Ik ben een unieke plant, ik sta bekend om de genezende werking van mijn sappen. In mijn dikke bladeren zit sap opgeslagen. Mijn sap wordt vaak gebruikt in huidverzorging producten en ik heb een desinfecterende werking voor schaafwonden en blaren. Heb je een wondje? Snij een blad af en wrijf de sap over je wond. Ik zorg ervoor dat je wond weer snel geneest.

Haworthia

Joehoe! Deze vrolijke vetplant is Helena Haworthia. Als je naar haar kijkt, krijg je een glimlach. Haar bladeren hebben een prachtig design met witte strepen. Je denkt waarschijnlijk dat Helana ook een zonaanbidder ben net als alle andere woestijnplanten. Maar ik moet je teleurstellen, ze houdt niet van de zon op haar bladeren! Gelukkig houdt ze wel van daglicht.
Water slaat ze op in haar bladeren. Je kunt Helena het beste 1 x in de 2 tot 4 weken een scheutje water geven. In mei/ juni geeft ze mooie kleine witte bloemetjes.

PRODUCTEN

has been added to your cart.
Checkout